ČAROLIJA JE U SVAKOM UKRASU: Ovih nekoliko saveta treba da imate na umu pre nego što počnete sa kićenjem jelke za Novu godinu

Najvažnije je da jelku postavite pravilno, tako da ona stoji čvrsto, kako pod težinom ukrasa ne bi pala i polomila se.

Foto: Syda Productions / Shutterstock
Foto: Syda Productions / Shutterstock
.

Neki ljudi jedva čekaju decembar jer je to po njihovom mišljenju pravo vreme za kićenje jelke, dok drugi tu čaroliju ostavljaju za pred sam doček. Bez obzira na to u koju grupu spadate ovi saveti vam mogu pomoći da vaša jelka bude jednostavno očaravajuća.

Lampice stavite prve

Iako deluje jednostavno postavljanje lampica može da vam oduzme mnogo vremena. Prvo ih treba dobro raspetljati i ispraviti jer su skoro godinu dana stajale u nekoj od kutija.

Iako nije najzabavnije, lampice treba postaviti prve na jelku, a tek onda krenuti s kuglicama i ostalim ukrasima, piše Index.hr.

Pazite na balans s ukrasima

Ne morate da postavite sve mašnice i kuglice koje imate u kutijama. Obratite pažnju na boje, teksturu i stil ukrasa. Naravno, svako ima svoj ukus, ali gomilanje ukrasa na jelku može da nanese štetu, jer će se pod opterećenjem grane savijati, a postoji mogućnost i da puknu.

Vrh jelke je važan

Ne morate da kupite prvi ukras na koji naiđete. Potrudite se, uložite malo vremena kako biste pronašli onaj koji je lep, ali i kvalitetan i čvrst. Iako često o tome ne razmišljamo ipak je on taj koji vašoj jelci daje identitet, koji je čini posebnom. On dolazi na kraju kao "šlaga na tortu".