Bubanj mašine za veš će postati blistavo čist: Potrebne su vam samo OVE DVE STVARI

Život bez veš mašine bi nam definitivno svima bio mnogo teži. Sa druge strane, kada koristite veš mašinu, neophodno je da je povremeno čistite, a to ume da bude prilično naporno.

Foto: Rocksweeper/Shutterstock
Foto: Rocksweeper/Shutterstock
.

Međutim, stručnjaci za čišćenje kažu da taj posao zapravo možemo da obavimo bez po muke. Sara Dempsi je jedna od njih i otkrila je kako da najbrže očistimo bubanj i gumu na vratima veš mašine.

Opšte je poznato da se u vratima, gumi i bubnju najčešće kriju bakterije i da je neophodno da ih redovno održavamo.

Prema Sarinim rečima, način čišćenja gume zavisi od toga koliko često koristimo veš mašinu, a uglavnom to možemo da odredimo ukoliko je prljavština vidljiva ili se oseti neprijatan miris.

Proizvode koji su vam potrebni za čišćenje verovatno već imate u kući, što je, naravno, olakšavajuća okolnost.

- Najbolji način za čišćenje gume veš mašine je mešavinom sredstva za pranje posuđa i tople vode. Nakon toga bi trebalo da pokrenute ciklus pranja na visokoj temperaturi koristeći kupovni proizvod za čišćenje unutrašnjosti bubnja - savetuje stručnjakinja.

Iako bi to trebalo da bude dovoljno, ukoliko želite da vaš bubanj stvarno zasija, postoji nekoliko dodatnih stvari koje možete da uradite.

- Možete da poprskate bubanj veš mašine alkoholnim sirćetom i obrišete sve oko bubnja čistom krpom. Takođe možete da sipate sirće u posudu za deterdžent i pustite mašinu na ciklus pranja na visokoj temperaturi - Sarin je savet, piše 24Sedam.