Obradujte mališane za Božić

Nije suština da budu skupi i grandiozni darovi, već poklonjeni s ljubavlju. Omiljena igračka, dobra knjiga, CD sa crtanim, ili samo čokolada.

.

Svi mu se raduju, jer on je - najradosniji hrišćanski praznik. Božić slavi porodicu, poziva na mir, ljubav i praštanje, ali asocira i na poklone. Po pravoslavnim običajima nekada su se darovi, simbolični i vrlo praktični, ostavljali pored badnjaka, ukrašenog šišarkama, bombonama uvijenim u šareni papir, suvim voćem, orasima i lešnicima. Nije postojao Deda Mraz, nego Božić Bata, dok se danas najmlađi raduju i jednom i drugom. Zato ih na Badnje veče, bez obzira na to što su već dobili novogodišnje poklončiće, obradujte paketićima ispod jelke, jer ovo jeste trenutak za darivanje.

Nije suština u tome da budu skupi i grandiozni, već poklonjeni s ljubavlju. Omiljena igračka, dobra knjiga, CD sa crtanim filmovima ili samo čokolada - sve je dozvoljeno i ne možete da pogrešite. Ali pre svega objasnite mališanima da je najlepši poklon za Božić - pažnja i zajednički provedeno vreme. Zato se družite, razgovarajte, šetajte, gledajte zajedno filmove...

Nadoknadite propuštene trenutke, za promenu zaboravite na posao, obaveze, račune i probleme. Ne štedite ljubav, zagrljaje, nežnost i lepe reči. I uživajte u toplini doma sa najbližima.

Izvor: novosti