Kako izbeći krizu u odnosima pred praznike?

Novogodišnji praznici, kao ni jedno drugo doba godine, motivišu nas da rešavamo složene probleme, posebno kada su u pitanju odnosi sa partnerom.

.

U novoj godini bez ikakvih problema

Mnogi parovi pre praznika se suočavaju sa krizom u odnosima, u stvari, pre početka nove godine žele da nađu harmoniju sa partnerom i da poboljšaju atmosferu u kući.

Nova godina je praznik koji se provodi u krugu porodice. Ovo je odlična prilika da provedete vreme sa onima najbližim vama, od srca razgovarate jedni sa drugima i oprostite im po koju grešku. Ali, ne očekujte previše i malo je verovatno da ćete se otarasiti svih problema u narednoj godini. Ne možete samo da kliknete na "update" i na taj način ispraviti sve greške. Srećan brak je potrebno da se gradi tokom cele godine, a ne samo pred praznike. Međutim, kraj odlazeće godine, naravno, je dobar trenutak da razmislite o kvalitetu odnosa sa partnerom i načinu života.

Intimni razgovori

O iskrenom razgovoru treba da mislite pre, ali ne i kada se cela porodica okupi pred novogodišnjom trpezom. Da biste započeli novi život, čak i pre nego što su praznici počeli potreban je iskren i ozbiljan razgovor sa svojim partnerom da biste uklonili sve akumulirane propuste.

Ne zaboravite pravila koje treba pratiti tokom takvih razgovora:

Izbegavajte procenu ponašanja partnera;
Izrazite svoja osećanja, misli i želje;
Nemojte prekidati sagovornika i pažljivo slušajte njegove argumente;
Nudite svoje rešenje za ovaj problem, pogotovo ako se ne slažete sa partnerom u tom smislu;.

Kraj godine i praznici su, pre svega, vreme radosti, opuštanja i druženje sa rođacima. Dakle, ne dajte se stresu i depresiji! Ne zaboravite da organizacija praznika ne mora da bude teret, jer doček Nove godine neće biti za vas srećno i magično veče.

Često se ljudi žale da su tokom praznika umorniji nego radnim danima. Da biste to izbegli, ne zauzimajte se previše. Uključiti sve članove porodice u organizaciji slavlja. Na primer, dozvolite deci da ukrase jelku, pitajte svog muža da skuva njegovo omiljeno jelo, a sami idite da kupujete poklone. Ova podela rada je odlično rešenje, jer muškarci mrze kupovinu, naročito u periodu pre praznika, a za decu su novogodišnji ukrasi najomiljenija razonoda.

Ako mislite da ne možete da rešite bilo koji problem, ne pokušavajte da se bavite tim problemom do nove godine. Ništa loše se neće dogoditi ako se u novoj godini vratite rešavanju mnogih nerešenih pitanja.

Međutim, nemojte da odlažete u nedogled nikakve propuste u vezi sa svojim partnerom, tako da iduće godine ponovo pred praznike ne budete u istoj situaciji.

Izvor: zenskimagazin