Priča samohranog tate: Od depresije do sreće!

Jedan mladi samohrani otac podelio je svoju priču o odgajanju desetomesečne ćerkice, nakon što ga je supruga napustila.

.

Ričard Džonson (21) u januaru je dobio ćerkicu Persefoni, a samo mesec dana nakon toga, supruga ga je napustila. Mladi tata smatra da ga je supruga ostavila jer je bila u postporođajnoj depresiji, i sada je fokusiran samo na to da svojoj ćerki priušti najbolje što može.

Otkako je ostao sam sa devojčicom, Ričard se suočavao sa mnogo problema i nedoumica, išao je na kurs kako bi naučio da Persefoni pravi frizure i lakira nokte.

On je svoju priču podelio na Facebook stranici Life of a Dad, i dirnuo mnoge.

"Zovem se Ričard Džonson i samohrani sam otac predivne devojčice koja se zove Persefoni. Njena majka nas je napustila mesec dana nakon porođaja. Još uvek ne znamo zašto, ali mislim da je to bilo zbog postporođajne depresije. Bio sam strašno nervozan i uplašen jer sada treba da 'igram' dve uloge. Nisam bio siguran da ću u tome uspeti. Pročitao sam svaku knjigu za roditelje koju sam našao, proveo sam više od 1.000 sati gledajući YouTube tutorijale da bih naučio kako da joj pletem pletenice, lakiram nokte i suočim se sa raznim roditeljskim brigama," napisao je.

Ričard kaže da su mu priče drugih samohranih očeva pomogle da prođe kroz teške trenutke, i da su on i ćerkica sada srećni - čak su i naučili ponešto što bi želeo da podeli sa drugima.

"Sada me prijatelji često pitaju za roditeljske savete. Moja ćerkica i ja smo daleko dogurali, i želim da zahvalim svima koji su nam u tome pomogli".

Njegova poruka na Facebook "sakupila" je više od 15.000 lajkova i više od 800 komentara podrške.

"Ne samo da zvučiš kao divan otac, već i kao veoma saosećajna osoba," napisala je u komentaru jedna žena. "Sigurno ti nije bilo lako, ali svaka čast na tome što kao pravi muškarac i otac govoriš o celoj situaciji."

"Zvučiš kao zaista pozitivna osoba, tvoja beba je srećna što ima tatu poput tebe," još jedan je od komentara.

Ričard je za sajt "Yahoo Parenting" ispričao da je na početku bio uplašen jer nije znao kako će se snaći u ulozi oca, ali ispostavilo se da mu to odlično ide.

"Na početku, bio sam sam, u depresiji, i nisam mogao da gledam sve te srećne parove sa decom. Onda sam na interentu naleteo na priče drugih samohranih očeva i to me ohrabrilo."

Mladi tata kaže da je dosta istraživao kako bi na neki način pokušao da ublaži to što Persefoni neće odrastati uz majku.

"Ranije nisam brinuo o bebama, a svakako nisam mnogo znao o devojčicama. Raspitivao sam se kod prijateljica koje imaju ćerke kako da je odgajam. Sada pravim pletenice i frizure bolje od većine žena. Njoj još uvek nije porasla kosa, ali želim da budem spreman."

Ričard se nada da će jednog dana svojoj ćerki uspeti da objasni zašto je majka napustila, a da ne bude ljuta i besna na nju.

"Radujem se svakom danu sa svojom ćerkom. Ona je moj najbolji prijatelj i sve joj pričam. Znam da me još uvek ne razume, ali jednog dana će razumeti. Ljudi kažu da je srećna što me ima, ali ja sam taj koji je srećan što ima nju!", zaključuje ovaj tata.

Izvor: mondo.rs