Stidljivi muškarci poželjni očevi

Zatvoreni i stidljivi muškarci obično ne prolaze sjajno kod devojaka, ali imaju i oni svojih pet minuta, i to u trenutku kad žena odluči da postane majka. Tako bar tvrde istraživači sa Univerziteta tehnologije u Kvinslendu koji su analizirali podatke o donatorima sperme na onlajn tržištu.

.

Reč je o prvom istraživanju ove vrste jer su se naučnici pozabavili situacijom na veb-sajtovima i forumima osnovanim da bi ženama pružili mogućnost izbora najboljeg donatora. Istraživači primećuju da ovakav proces biranja donatora omogućava veći stepen interakcije nego u klinikama za oplođenje.

Prikupljeni su podaci muškaraca starosti od 23 do 66 godina iz Australije, Kanade, Velike Britanije, SAD, Italije, Švedske, a zaključak je iznenadio naučnike. Žene su u najvećem broju slučajeva birale donatore sperme koji su stidljivi, smireni, metodični, inteligentni. Ekstrovertni muškarci nisu im bili naročito zanimljivi za ovaj "poduhvat".

Istraživanje je pokazalo i da je čak 73 procenta donatora u kontaktu sa svojom decom, najčešće preko mejla, telefona, a ponekad se viđaju uživo.

Izvor: novosti