Lenje bube radujte se: Naučnici tvrde da nije zdravo nameštati krevet svako jutro

Kako istraživanje sprovedeno na Kensington univerzitetu tvrdi zapravo nije dobro po vaše zdravlje da slažete posetljinu i nameštate krevet! Da, sada imate naučno potvrđen argument za mamu/tatu/brata/sestru/cimera ili bilo koga drugog ko vam prigovara što ste neuredni i ne nameštate svoj krevet kada ujutru ustanete.

.

Verujemo da ste svi čuli za grinje - te mikroskopske insekte koji žive svuda oko nas i hrane se mrtvom kožom koja svakodnevno spada sa našeg tela.

Ti insekti su deo našeg svakodnevnog okruženja i mi tu ne možemo ništa!

Najviše ih ima u nameštaju, odeći, dušecima i posteljini - svuda gde je ušušlano i toplo.

A kakve to veze ima sa nameštanjem kreveta?

Kako gore pomenuti naučnici tvrde kada namestite posteljinu, lepo je zatenete i složite prekrivač preko jastuka i čaršafa, stvarate savršeno okruženje za život i razmnožavanje grinja. Posteljina kada je savršeno složena ne diše, što ovim insektima savršeno odgovara. Tokom noći se naše telo znoji, a taj znoj kao i telesna toplota prelaze na posteljinu i stvaraju pogodno tle za grinje.

Zato bi, verovali ili ne, trebalo da nameštate krevet što REĐE! Ali to ne znači da zauvek treba da vlada džumbus u vašoj spavaćoj sobi. Nakon dolaska sa posla ili škole je sasvim ok da posetljinu uredno složite.

Ključno je samo da nakon vašeg izlaska iz kreveta posteljina dobije vremena da se izluftira. Najbolje je da uzmete prekrivač i prebacite ga preko prozora ili terase.

Dakle, lenje bube, da vas ne bi grizle bube, svako jutro prekrivač se slaže, ali na prozor, balkonsku ogradu ili se jednostavno prebaci preko stolice.

Izvor: mogujatosama.rs