Muškarci, pozajmite "sina" i bićete zavodljiviji

Na jednom ispitivanju žene su muškarce koji su bili na fotografiji sa lepim detetom, automatski proglašavali zgodnijim i atraktivnijim nego kad su na slikama bili sami.

.

Sledeći put kad poželite da zavedete neku cicu, zamolite najboljeg prijatelja ili komšiju da vam pozajmi svog sina i uspeh je skoro zagarantovan. Jedino vodite računa da mališa bude sladak.

Ovo je zaključak studije slovačkog Univerziteta u Trnavi u kojoj je učestvovalo 260 žena. Ispitanice su prvo ocenile izgled muškaraca, a zatim su im pokazane fotografije istih dasa, ovaj put uparene sa mališanima starosti između 4-5 godina. Dečake su takođe prethodno ocenile kao lepe ili manje atraktivne. Damama je rečeno da su na fotografiji otac i sin iako to nije istina. Kad je muškarac bio na fotografiji sa detetom koje je procenjeno kao lepo, automatski je bio proglašavan zgodnijim i atraktivnijim.

Naučnike ovaj podatak ne iznenađuje jer lepo dete instinktivno tumačimo kao znak da muškarac ima kvalitetne gene, što ga u našim očima čini poželjnim.

Izvor: novosti