Dom i porodica

Gest mame obolele od raka rasplakao svet!

Heder Mekmanami je dijagnostikovan rak i prema procenama lekara nema još mnogo vremena, ali ova hrabra mama pronašla je način da uz svoju četvorogodišnju ćerku bude zauvek...
08.08.2015. - 11:34h

Mama Heder Mekmanami je odlučila da svojoj ćerkici od četiri godine ostavi poruke, kako bi na neki način bila uz nju i kada umre.

U aprilu 2013. godine Heder (35) je dijagnostikovan rak dojke. U međuvremenu, kancer se proširio na jetru i kosti, a lekari kažu da nema šanse da se izleči. To znači da Heder verovatno neće biti uz svoju ćerkicu dok bude odrastala.

Zbog toga je ova hrabra žena odlučila da napiše poruke i napravi video snimke, koje će njena devojčica moći da pogleda kada dođu važni trenuci u njenom životu. Heder je pripremila poruke za ćerkin rođendan, završetak škole, Dan majki...

Svesna da verovatno neće doživeti sve te trenutke u životu svoje ćerke Brajane, Heder je sa suprugom Džefom počela da planira kako da na neki način ipak bude uz devojčicu. Odlučila je da joj napravi kutiju uspomena u kojoj će se nalaziti poruke i video snimci. Hrabra mama kaže da joj je jako teško da sve to radi, ali da sa druge strane ima i terapeutsko dejstvo.

"To mi daje osećaj kontrole nad nečim što zapravo ne možemo da kontrolišemo," kaže Heder.

Ona je pripremila poruke za dan Brajanine veridbe, venčanje, ali i za razne svakodnevne situacije kada bi joj mogao pomoći majčinski savet - u trenucima bolesti, prvog raskida, za one dane kada se oseća manje lepom ili manje vrednom...

Koliko god da joj ovo teško pada, Heder kaže da joj je drago što ima vremena da makar to isplanira: "Većina ljudi jednostavno umre, i to je to. Ja imam vremena da se pripremim i to smatram poklonom. Iskoristiću ovo vreme da koliko mogu olakšam svojoj porodici."

Ona kaže da je Brajanina odluka da li će pogledati i pročitati ove poruke ili ne, ali važno je da ih ima pri ruci ako joj zatrebaju.

Deleći svoju priču sa medijima, Heder se nada da će sve podsetiti koliko je život krhak i da će nas ohrabriti da bliskim ljudima stavimo do znanja koliko ih volimo.

Izvor: Mondo