Drage mame, šta vi kažete na ovu priču?

Fotograf Džejd Beal ima 36 godina i sina koji treba da krene u školu, a kojeg i dalje doji. Džejd se fotografisala sa svojim velikim sinom koji se hrani na njenu dojku. Fotografije su izazvale podeljena mišljenja. Većina kaže da je to bolesno.

.

"Zašto bih uskraćivala to svom sinu? Ne vidim ništa kriminalno u svemu ovome", kaže ona.

Džejd kaže da još ima mleka u dojkama i da je nju majka dojila dok nije napunila pet.

"Imam mleko i zašto da ne? Hajde da ne osuđujemo jedni druge, nego da pokažemo razumevanje i saosećajnost za različitost", poručuje Džejd koja je donedavno hranila tako sina u javnosti.

„Majka me je dojila do pete godine i ponosila bih se njome da je osamdesetih mogla da objavi tu fotografiju na društvenim mrežama”, napisala je Džejd, dodavši da je zahvaljujući tome “odrasla u čarobnu ženu i feministkinju koja voli svoje roditelje.”

Inače, Američka akademija pedijatara preporučuje da se decu doje prvih šest meseci života, do „sledećih godinu dana ili koliko god je to zajednička želja majke i deteta“.

Mnoge žene podržale su Džejd podelivši svoju priču o dojenju.

Ali, javile su se i one koje „produženo dojenje“ nazivaju “prenemaganjem” i “privlačenjem pažnje.”

“Nakon druge godine detetovog života ne postoji nutritivna vrednost dojenja”, komentarisala je korisnica Anichka Vladimirovna, dodavši da podržava dojenje, ali ne i to što je Džejd “ponosna na nešto što može dugoročno da loše utiče na njenog sina ” i njen postupak smatra “izvan svake pameti.”

Izvor: Net.hr