Peglanje po vrućini?! Može, ali samo OVAKO!

Peglanje je leti mnogima najomraženiji kućni posao. A jasno je i zašto – prevruće je, pogotovu uz vrelu peglu. Bilo kako bilo, ispeglanu odeću moramo imati i u letnjim mesecima, ali srećom za to nam nije potrebna pegla. Ovo su pet alternativnih načina za peglanje bez pegle!

.

1. Mokri peškir
Odeću koju želite da ispeglate stavite na ravnu površinu i pokrijte je mokrim peškirom. Pritisnite i izravnajte izgužvane delove. Pustite da se odeća osuši.

2. Para iz kupatila
Zatvorite prozore i vrata kupatila pa odeću koju želite da ispeglate obesite što bliže tušu, ali pazite da je ne ukvasite dok se tuširate. Dok se vi tuširate para će izravnati nabore na odeći. Ako je odeća nakon toga vlažna ostavite je u drugoj sobi par minuta da se osuši.

3. Prskanje vodom
Obesite izgužvanu odeću na mesto gde voda može malo da prska. Sa udaljenosti od oko 30 centimetara pošpricajte odeću vodom iz špricaljke. Vodi možete dodati malo omekšivača za veš za dodatnu mekoću. Ostavite da se kratko osuši. Kako se komad bude sušio tako će nabori nestajati.

4. Pegla za kosu
Pre nego što pređete peglom za kosu po odeći uklonite dlake koje su možda ostale na njoj kao i moguće ostatke proizvoda za stilizovanje kose. Ako pegla ima regulator temperature njom možete izravnati i osetljivije tkanine.

5. Kockice leda u sušilici za veš
Izgužvanu odeću i nekoliko kockica leda ubacite u sušilicu za veš pa e je uključite da radi nekoliko minuta na visokoj temperaturi. Led će se otopiti i pretvoriti u paru koja će izravnati izgužvanu odeću. Ova metoda deluje samo ako je sušilica malo napunjena a efekat je još bolji ako imate veliku sušilicu.

Izvor: zadovoljna.hr