Dom i porodica

Ispovest prevarene žene: Da si mi ovo rekao pre četiri godine, smejala bih ti se

Upravo si saznala. Do pre dva minuta nisi znala istinu o svom braku. Do pre dva minuta sve je imalo smisla. Život je imao smisao. Život…ne savršen, ali ipak smislen.
29.05.2015. - 09:29h

Pet minuta. Do pre pet minuta si mogla da planiraš večeru. Do pre pet minuta si mogla da ga gledaš. Do pre pet minuta ispred sebe si videla muškarca koga poznaješ, tako dobro. Do pre pet minuta nisi sedela u kolima sa potpunim strancem.

Tačka preokreta. To je ono mesto, ono raskršće koje niko ne bi odabrao. Prekretnica koja menja sve. I sa sobom donosi neminovne promene, bilo da vam se one dopadaju ili ne.

Perioda nakon tog strašnog saznanja sećam se kao kroz izmaglicu. Sećam se da sam često umela da se zamislim i tako se zagubim u sopstevnim mislima, a da ni ne primetim da ne dišem. Da zadržavam predugo dah.

Spavanje je postala mislija koju je bilo nemoguće izvesti. Iako sam bila preumorna, nikako nisam mogla da se naspavam. Nisam imala apetit i gotovo da ništa nisam jela. Bilo mi je hladno sve vreme, zlokobno hladno.
Oduvek sam bila šeprtlja kada je snalažnje u kuhinji u pitanju, ali tada sam se povređivala češće nego obično.

Sećala sam se svog četrdesetog rođendana koji smo proslavili samo mesec dana pre toga. Sećala sam se kako smo bili srećni.

Poznajem nekoliko žena koje su se našle u sličnoj situaciji kada su saznale za preljubu. Neke su ostale sa njima boreći se za svoj brak, druge su se razvele. Tada sam razgovarala sa svojom dobrom drzugaricom i rekla joj da ne mogu da verujem da je ovo moj život. Da se ovo baš meni dešava.

Ali, nije. To nije moj život, već nešto što se trenutno događa. Grozno je, ali će proći. I to želim da kažem i vama koji prolazite kroz ovo isto. Grozno jeste, ali neće trajati večno. Možda će vaš brak preživeti, možda neće, ali vi hoćete. I naučićete mnoge stvari o sebi.
Bićete srećni, zdravi i ponovo ćete voleti. Možda u svog supruga, a možda i nekog drugog. Ali sunce će neminovno ponovo zasijati.

Da je meni neko rekao ovo pre četiri godine, smejala bih mu se.
Ali sada jesam srećna i zdrava, nasemejana i zaljubljena. A bićete i vi.

Izvor: zenablic.rs