Oaza mira na vašoj terasi

Idealan način da počnete dan je da izađete na terasu okupanu suncem i uživate u cveću koje ste zasadili. Sada je pravi momenat da sredite balkon, ako to niste uradili do sada zbog promenljivog vremena, pa prionite na posao uz pomoć nekoliko ideja, koje će i mali blakon učiniti oazom mira.

.

- Pod na balkonu obložite veštačkom travom, jer ćete čim zakoračite, imati osećaj da ste u prirodi. Ovo je posebno dobro za male balkone, ne treba mnogo trave i ne košta puno. Pločice su idealne za veće terase jer se lakše čiste i deluju dekorativno. Ako želite nešto posebno, napravite mali japanski vrt kombinujući kamen i drvo.

- Sto i stolice živih boja poput žute, crvene, pink i ljubičaste, uneće dinamiku i živost. Kupite modele na rasklapanje koji štede prostor, a uvek su pri ruci kada dođu gosti. Sto dekorišite asurama, mirišljavim svećama i štapićima koji rasteruju komarce, a stolice jastucima atraktivnog dezena.

- Zid na balkonu ukrasite morskim zvezdama, školjkama i drugim detaljima poput fenjera.

- Duž ograde okačite žardinjere i posadite viseće petunije, medovinu ili belagone. Ove biljke rastu do 70 cm, pa ćete imati cvetni vodopad. Male šarene saksije okačite na zid ili poređajte po podu. Što više biljaka to bolje i ne brinite jer sa zelenilom na terasi ne možete da preterate.

Izvor: novosti