Mama bira ime za bebu

Kada dođe vreme da se izabere ime za bebu, tate izgleda nemaju pravo glasa i mogu slobodno svoje mišljenje da zadrže za sebe. Mama je ta koja odlučuje.

.

Sudeći po rezultatima ankete koja je nedavno sprovedena u Velikoj Britaniji, četiri od deset majki neće predlog svog partnera ni uzeti u razmatranje kada dođe vreme da beba dobije ime. Interesantno je i da četvorica od deset očeva uopšte neće učestvovati u izboru imena malog naslednika, već će odluku dobrovoljno prepustiti majci.

Prosečan par pre donošenja konačne odluke razmatra 12 imena, a četvrtina parova dolazak bebe na svet dočekuje potpuno nespremno, odnosno bez dogovora o imenu.

U anketi sajta "Bounty" je učestvovalo 3.000 roditelja, a ispostavilo se da se trećina parova ozbiljno svađa oko imena za bebu, dok 15 odsto njih sa raspravama počinje još u prvim mesecima trudnoće, piše "Dejli mejl".

U proseku, dete filozofski nastrojenih roditelja koji teško donose odluke u životu ime će dobiti tek 11 dana po rođenju. Neverovatno je da će u jednom od deset slučajeva to ime biti "izvučeno iz šešira", a da će čak 14 odsto očeva (ukoliko im pripadne ta čast da izaberu ime) odluku između dva imena doneti po eci - peci - pec principu.

Četvrtina roditelja pre donošenja odluke savetuje se sa kolegama sa posla (!), a 37 odsto klinaca na kraju ipak dobije ime po baki ili deki.

Za svaki slučaj da vas podsetimo - prilikom "pregovora" o imenu za bebu trebalo bi da uzmete u obzir i moguće nadimke, da dete ne bi dolazilo uplakano iz vrtića, i da povedete računa da ime i prezime u kombinaciji zvuče dobro.

Izvor: mondo