Najčešći razlozi za razvod braka

Od nasmejanih lica na fotografijama sa venčanja do namrgođenih partnera, svađa i razvoda put ne mora da bude dugačak. Šta "ubija" ljubav i zašto dolazi do razvoda, posle obećanja će biti jedno za drugo tu, u dobru i u zlu?

.

Olako razmišljanje da "to nije to" je najčešći razlog "kamena spoticanja" u braku. Partneri lako odustaju od veze, zajednice, porodice, čim se jave ozbiljniji problemi ili iskušenja. Ne shvataju da će i loš period da prođe, već se zbog trenutnog nezadovoljstva odlučuju na razvod, misleći da je to jedini izlaz iz teške situacije.

Nedostatak komunikacije među bračnim partnerima i veština vođenja razgovora je druga problematična stavka. U svađama ne slušaju jedno drugo i ne znaju da objasne šta im smeta, šta žele i osećaju. Terapeuti ističu da samo otvoren i iskren razgovor može da dovede do sreće u zajednici.

Prevelika očekivanja od braka i od supružnika, kao i nerealna slika o sebi i promenama koje zajednica nosi, često su faktor razvoda, naročito onog koji usledi posle samo nekoliko meseci braka.

Izvor: novosti