Pet načina da pastu za zube iskoristite u svom domu!

Sem što štiti vaše zube od nastanka karijesa, pasta za zube odlična je i za održavanje određenih stvari u vašem domu...

.

1. Poliranje nakita
Da bi starom lančiću ili narukvici od srebra ili neke bižuterije dali novi sjaj probajte poliranje s malo paste za zube. Pasta bogata fluoridom može da bude vrlo efikasna za čišćenje srebra. Malo paste stavite na nakit i lagano čistite suvom čistom četkicom za zube. Kada završite nakit isperite u hladnoj vodi, obrišite mekanom krpom i ostavite da se osuši.

2. Čišćenje plastičnih flašica i činija
Da biste uštedeli novac plastične činije koje su poprimile miris probajte da isprerete pastom za zube. Uz malo paste miris bi trebao da nestane odmah. Isti trik možete da probate i s dečjim flašicama.

3. Vraćanje sjaja hromiranim komadima
Kako bi vaše slavine i sudopere sjajile dovoljno je malo paste za zube, suva mekana krpa i malo trljanja. Nakon tretmana pastom izgledaće poput novih.

4. Skidanje tragova boje sa zidova
Zbog tragova bojica na zidovima ne treba odmah da krečite. Naime, ukoliko šteta nije velika i na zidu deca nisu napravila pravo umetničko delo od boja, štetu možete da sanirate s malo zubne paste. Stavite je malo na sunđer i lagano trljajući odstranite tragove boja.

5. Uklanjanje mrlja od vode s drvenog namještaja
Pre poliranja drvenog nameštaja svakako bi bilo dobro da odstranite fleke od vode koje neretko na njemu znaju da ostanu. Za to će vam odlično poslužiti pasta za zube i mekana krpa. Pastu stavite na krpu, lagano trljajući fleke, a potom nameštaj uglancajte sredstvom za poliranje drveta.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i: 

Vaš kuhinjski sunđer je mnogo prljaviji nego što ste mislili