Kesicu čaja stavila među prljave sudove: Oduševićete se kada vidite zašto!

Sledeći put kada popijete šolju toplog čaja, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova. Možete je iskoristiti u različite svrhe.

.

Iritacije na koži, opekotine, masnice, ujedi komarca
Nakvasite vodom osušenu kesicu čaja i nanesite je na mesto koje treba da tretirate kako biste se rešili upale. Ovaj trik možete da iskoristite i za tamne podočnjake i kako biste smanjili otok oko očiju i osvežili ovaj predeo.

Neprijatan miris obuće

Mirisi iz frižifera

Ne morate da kupujete sodu bikarbonu da biste se rešili neprijatnih mirisa iz vašeg frižidera. Nekoliko kesica čaja stavite u plastičnu posudu i odradiće posao podjednako dobro!

Pranje sudova
Ukoliko vas čeka gomila neopranog masnog posuđa, i tu može da vam pomognu kesice čaja. Nekoliko njih potopite u sudoperu sa prljavim sudovima i kesice će da ih odmaste. Ukoliko ostavite da prenoće, sutradan će se sudovi mnogo lakše oprati.

Bube, glodari i ostale štetočine

Kesice ostavite u kredenac i ostale kritične delove stana. Tu će vam najefikasnije biti kesice od čaja od nane, jer je miševi i bube ne podnose.

Zato, sledeći put kada popijete šolju toplog napitka, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova i uštedite novac.

.

Izvor: stil