Sedam ključnih pitanja pre veridbe

Uživate u vezi i spremni ste na korak dalje... Pre nego što odlučite da na "sva zvona" objavite veridbu, trebalo bi da saznate odgovore na ovih sedam pitanja, tvrde bračni terapeuti.

.

Njegova (njena) porodica i prijatelji

Veoma je važno da upoznate najbliže osobe vašeg budućeg bračnog partnera. Možda zvuči previše očigledno, ali je tako. Članovi porodice, kao i bliski prijatelji mogu da vam otkriju mnogo o manama i vrlinama voljene osobe.

Šta on (ona) voli da jede

Da biste usrećili jedno drugo morate da upoznate i zapamtite navike partnera. Kakvu kafu pije, koje mu je omiljeno jelo ili piće, da li je alergičan na neku vrstu namirnica... To su naizgled male stvari, ali igraju važnu ulogu u zajedničkog životu.

Politika i religija

Pre sudbonosnog "da", verenici bi morali da razgovaraju o političkom opredeljenju i religiji, jer se to kasnije odražava na odnose u braku i vaspitanje dece. Čak i ako se ne slažete u uverenjima, važno je da o tome možete da diskutujete mirno, bez svađe i sa razumevanjem.

Vaspitavanje dece

Mnogi parovi se suoče sa velikom krizom u vezi tek kada dobiju decu. Bitno je da u tom pogledu imate slične stavove ili da se dopunjujete, pa ako je jedan popustljiv, drugi neka "trenira strogoću".

Gde odlazi novac

Da li znate kako vaša voljena osoba troši platu i od čega živi, ako nema posao? Ako je jedan od partnera rasipnik i troši ne razmišaljajući o budućnosti, a drugi uvek štedi, to će neminovno da dovede do svakodnevnih nesuglasica u braku.

Koliko je posvećen(a) poslu

Ako i na kratko romatnično putovanje voljena osoba nosi lap-top, da završi "neke sitne obaveze", razmislite šta će tek biti u braku. Možda se sad to i ne čini kao problem, ali kada budete živeli zajedno i dobili decu, a slobodne dane i vikende morali da podređujete karijeristi, sigurno će vam smetati.

Mane važnije od vrlina

Ljubav je kada nekoga zavolite zbog mana, a ne vrlina, stara je indijska poslovica. Da li ste upoznali dobro voljenu osobu? Ako vam se čini da je savršena, to znači da niste, a nedostaci će "isplivati" u zajedničkom životu. Nemojte da se zavetujete nekome "u dobru i u zlu" dok ne spoznate "tamniju stranu" voljene osobe.

Izvor: novosti

Pročitajte i:

U KAKVOM SVETU ŽIVIMO! Kad vas neko zamoli za hranu šta uradite?