Dom i porodica

Pismo jedne domaćice koje svaka žena mora da pročita

U nastavku možete pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podeli sa vama. Prenosimo vam ga u celosti…
08.02.2015. - 08:34h

Moje dame,
Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje domkada na nameštaju možete ispisati - volim te.
Znala sam svakog vikenda da provedem bar 8 sati čisteći, jer sam želela da sve bude savršeno, za slučaj da netko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao - svi su bili negde van, živeći život i zabavljajući se.
Danas, kad me ljudi posećuju, ne moram da im objašnjavam stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim poslušajte ovaj savet: Život je dragocen. Uživajte ga! Čistite koliko morate…

Zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, napišete pismo, ispečete kolače ili posadite cvet - naučite razliku između želim i moram?
Čistite koliko morate… ali nemate previše vremena… s rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite da čujete, prijateljstvima koje želite da zadržite i životom koji želite da živite.

Čistite koliko morate, ali život je tamo van, sa suncem u vašim očima, vetrom u vašoj kosi, pahuljama snega na vašem licu, kapima kiše… Ovaj dan se neće ponoviti!
Čistite koliko morate, ali imajte na umu… Starost će doći i ona nije ljubazna, a kad nas trošno telo napusti, ono će napraviti samo još više prašine”.
Prašina neka ide prašini - duša traži ljubav i radost.

Izvor: korisno.net, stil