6 BILJAKA koje mogu da pomognu U BORBI SA STRESOM: Nalaze vam se nadomak ruke, a ublažavaju nervozu i napetost

Svi znamo kako stres može da nas iscrpi i ostavli nas bez energije. Međutim, postoje biljke koje mogu da pomognu u borbi sa stresom.

Foto: Cora Mueller/Shutterstock
Foto: Cora Mueller/Shutterstock
.

stresa.

Ovih šest biljaka će ublažiti napetost mišića i svaku povećanu srčanu aktivnost. Stres može da preuzme nečiji život, i zato smo pronašli šest biljaka koje bi mogle da vam pomognu da se smirite.

1. Lavanda

Lavanda je poznata po svom divnom mirisu i prelepoj ljubičastoj boji. Ako imate ovu biljku u vašem domu, možete poboljšati raspoloženje i biće vam lakše da zaspite. Njen miris ima sedativna svojstva koja će pomoći u smanjenju stresa koji bi vas mogao držati budnim noću, piše 24sedam.

2. Dracena

Naši domovi su puni raznih zagađivača koji negativno utiču na naše raspoloženje, san i energiju. Ovde je dracena korisna, jer pomaže u apsorpciji ovih zagađivača i pomaže vam da se dobro naspavate. Takođe ne zahteva previše vremena i truda da se brine o njoj, tako da nećete morati da brinete o tome da je održite u životu.

3. Bršljan

Najpozitivnija stvar u vezi sa ovom biljkom je to što sprečava bolesti koje se prenose vazduhom i stoga pomaže kod alergija. Takođe smanjuje glavobolju i ublažava stres, čineći vaš san mnogo lakšim nego ranije. Pored toga, ako patite od astme, možda ćete primetiti pozitivnu promenu jer ima tendenciju da smiruje atmosferu u kojoj se nalazi.

4. Bosiljak

Mnogi ljudi drže biljku bosiljka tokom cele godine negde u blizini svoje kuhinje kako bi je koristili za kuvanje. Međutim, to nije jedino gde vam koristi, jer ima neverovatna svojstva protiv stresa koja će vam pomoći i u borbi protiv anksioznosti. Takođe se smatra da bosiljak može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti nivo stresa.

5. Nana

Ponekad, nešto tako jednostavno poput prirodnog mirisa može vam podići raspoloženje više nego što ste ikada pomislili. To je slučaj sa nanom, koja sadrži mentol i koja je sposobna da smanji nivo stresa i da vam da energiju. Ovu biljku možete držati kod kuće ili na poslu jer je obično male veličine i niko se neće žaliti na miris.

6. Aloja vera

Ovu biljku je vrlo lako uzgajati unutar i izvan vašeg doma, a njena antiinflamatorna svojstva su veliki razlog zašto bi to trebalo i da učinite. Takođe pročišćava vazduh od štetnih zagađivača, što će vam pomoći da ublažite stres i anksioznost. I baš kao i sa dracenom aloji ne treba previše nege od vas.