Uklonite neprijatne mirise iz plastičnih posuda

Upotreba plastičnih posuda u današnje vreme je nezaobilazna ali se, nažalost, vrlo često desi da se u njima zadrže mirisi hrane. Evo kako možete da rešite ovaj problem…

.

Većina ljudi svakodnevno koristi plastične posude kako bi odložili preostalu hranu u frižider, poneli je na posao itd, ali njihovo pranje može zadati glavobolju. Držite se ovih saveta kako biste se brzo i lako rešili neželjenih mirisa.

Operite ih što je pre moguće. Prvi korak u eliminisanju neprijatnih mirisa je da ne čekate da ih posuda upije već ih odstranite što je pre moguće. Najbolje je oprati je sapunicom i vrelom vodom, i ponoviti postupak pre nego što je sledeći put upotrebite.

Isperite ih sirćetom. Nakon što ste ih oprali sapunicom, sipajte sirće i ostavite da odstoji bar 3 minuta. Isperite sirće i obrišite posudu.

Sipajte u njih malo soli kada ih odlažete. Setite se, samo, da tu so odstranite pre nego što sipate sledeći obrok.

Izložite ih sunčevim zracima. Pola sata do sat vremena na direktnom sunčevom svetlu  i biće eliminisani mirisi i uništene brojne bakterije.

Napunite ih novinama. Ne znamo kako i zašto ovo funkcioniše, ali se pokazalo kao efikasno. Ostavite novine preko noći ili duže i operite posudu pre nego što je upotrebite.

Upotrebite sodu bikarbonu. Verovatno već znate da je soda odlično sredstvo za čišćenje i uklanjanje mirisa, pa ni ovde nije izuzetak. Pomešajte je sa malo vode kako biste napravili gustu pastu kojom ćete istrljati zidove posude. Ostavite da stoji najmanje dan, a zatim temeljno isperite. Ponavljajte postupak sve dok neugodni mirisi nestanu u potpunosti.

 Izvor: zenskikutak