Pronađite tepih po svojoj meri

Ukoliko imate nameru da u stan unesete nove tepihe, imajte na umu da su trenutno pravi hit neutralne boje. Imajte u vidu teksturu tepiha, u dnevnu sobu stavite onaj koji je lakši za održavanje, a u spavaću sobu punije tkanje

.

Za sve one koji ne vole papuče, a uživaju da bosi ili u čarapama hodaju po stanu, tepih je idealna podloga. Osim što prija stopalima, ovaj izuzetno važan detalj, svaki ambijent čini elegantnijim, i u isto vreme toplijim i prijatnijim. Ukoliko ovih dana renovirate stan ili želite da promenite "podne prostirke", dizajneri enterijera savetuju da prilikom odabira imate na umu:

Neutralne boje poput sive, krem i čokoladne su trenutno pravi hit jer se savršeno uklapaju uz razne vrste nameštaja.

Ako želite da tepih bude u centru pažnje, izaberite onaj sa šarama u obliku lišća ili cveća.

Razne nijanse plave su takođe "in" jer deluju prijatno smirujuće. Osim toga, podsećaju na morske talase, pa u dom unose duh leta. *Nijanse smaragda i limete su takođe veoma popularne ove sezone. Zeleni tonovi podstiču kreativnost i pozitivnu energiju, a prostor uvek izgleda svetlo i "sveže".

Tepihe ili staze u nijansama ljubičaste, koralne, pink ili crvene odaberite za manje prostorije poput hodnika i kupatila.

Na kraju, uvek imajte u vidu teksturu tepiha, pa one lakše za održavanje stavite u "prometnije" delove kuće, a u spavaću sobu smestite one deblje, punijeg tkanja.

Izvor: novosti