5 stvari koje morate uraditi pre nego što dobijete decu

Život nakon dolaska dece na svet više nikada neće biti isti... Zato uvežbajte dobro ovih pet koraka...

.

1. Ostajte dugo budni

Ostajte budni do dugo u noć, čak i ako radite sutra ujutro. Nemojte ni pomišljati na to da ste umorni. Tek kada budete imali dete kome izlaze zubi i ne spava više od 45 minuta u komadu po noći, shvatićete šta znači biti umoran i žalićete za danima kada ste mogli biti budni do ranog jutra i to svojom voljom. Kada imate dete, shvatite da zapravo možete funkcionisati i sa vrlo malo sna. Zato slobodno ostajte budni dugo i to svojom voljom.

2. Spavajte dugo

Da, sigurno ćete pomisliti kako je to potpuno suprotno s ovim gore napisanim. Ali znate li onaj osećaj kada vam se spava još malo, a onda se samo okrenete na drugu stranu i odspavate? E, toga više nema kada stigne dete. Nemojte imati grižu savest jer ste subotu, recimo, prespavali do podne. Neka ste.

3. Jedite tople obroke što češće

Pre rođenja deteta parovi uglavnom imaju isplanirane dane i drže se rasporeda obroka. Kada deca bacaju hranu jedno na drugo, plaču i istovremeno ih treba presvući, okupati, uspavati ili nešto drugo, retko kada ćete imati priliku da jedete sveže pripremljeni obrok. 

4. Održavajte vaš dom čistim

Verovatno mislite kako to nije ni potrebno naglašavati. Držite dom urednim koliko možete, ali kada imate dete vaš se standard, kada je reč o čistoći doma, drastično menja. Pre ste mogli provesti ceo vikend pospremajući i čisteći površine do visokog sjaja, ali kada je u kući i dete razmišljaćete drugačije - zašto da se "ubijam" u čišćenju danas kada će već ujutro opet sve biti isto. Uživajte u čistoći vašeg doma dok nemate dece!

5. Uživajte u tišini

Živimo ubrzan život okruženi medijima, muzikom i sve većom opštom bukom koja nas okružuje. Kada možete, isključite sve uređaje koji stvaraju zvukove ili buku i jednostavno uživajte u tišini i slušajte samo svoje disanje. Čujete li taj divni zvuk? To je tišina koju nećete imati puno prilika da čujete kada imate dete, jer će vašim domom odzvanjati plač, vika i vrištanje.