Tate se pretvaraju da spavaju kad beba zaplače u toku noći?!

Ukoliko ste, nakon što se začuli bebin plač, pomislili da vaš suprug čvrsto spava i krenuli ka bebi, pogledajte još jednom. Naučnici kažu da je vrlo moguće da je budan baš koliko i vi!

.

Nova studija pokazala je da se više od polovine ispitanih očeva pretvara da spava kada čuju bebin plač. Njihovo objašnjenje bilo je jednostavno: ukoliko drže oči zatvorene i pretvaraju se da su u dubokom snu kako bi njihove partnerke ustale umesto njih da podmire bebu!

U istraživanju je učestvovalo preko dve hiljade roditelja, a čak 56 odsto očeva priznalo je da se namerno pretvara da spava kako bi izbegli ustajanje.

Mnogi muškarci su objasnili da bi u tom trenutku svakako majke trebalo da budu s bebama jer su one nezamenjive, a jedan od petorice tata je istakao da deca obično i traže majku. Uz to, trojica od od desetorice muškaraca opravdanje za neustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan.

Rezultati su pokazali i da je čak 47 odsto roditelja reklo da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 odsto priznalo da je to posao koji je, takođe, namenjen i očevima.

Izvor. yumama.com