Sedam neočekivanih ideja za peglanje odeće bez pegle

Najomraženija kućna obaveza svake žene je sigurno peglanje! Ali za sve postoji rešenje...

.

1. Peglajte peglom za kosu
Sitne nabore na predelu kragne, manžetni i oko dugmadi najlakše ćete ispraviti uz pomoć pegle za kosu. Aparat koji ispravlja vašu kosu isto može da uradi i sa manjim površinama na odeći. No pre upotrebe dobro očistite peglu za kosu da ne biste uništiili omiljenu bluzu.

2. Peglajte uz pomoć vrućeg lonca
Najstariji trik u knjizi svake domaćice! Napunite metalan lonac od nerđajućeg čelika običnom vodom, stavite ga na šporet da voda provri, izbacite vodu, a spoljni deo dna iskoristite kao "peglu" za isprvaljanje neravnina na odeći.

3. Ispravite uz pomoć dušeka
Znate onaj trik kada zgužvani papir stavite u tešku knjigu i tako ga ispravite? Sličnu možete da uradite i za ispravljanje omiljenih pantalona – zamotajte ih u čvrstu rolnu, položite ispod dušeka, i pustite da tako odstoji bar sat vremena. Nakon isteka tog roka odmotajte rolnu i uživajte u pantalonama bez neravnina.

4. Isparite neravnine
Gosti u hotelima obožavaju ovaj trik: zgužvano odelo stavite na vešalicu i okačite u kupatilo pre tuširanja vrućom vodom Para od tuširanja ispraviće sve neravnine na tkanini.

5. Obrišite neravnine mokrim peškirom
Lagano navlažite čist frotirni peškir, pa ispod njega stavite odeću koju treba ispraviti. Čvrstim pokretima ruke gladite površinu peškira i tako smanjite neravnine na odeći.

6. Opuštanje sirćetom
Belo alkoholno sirće može da vam pomogne u peglanju neravnina. Pomešajte malo sirćeta i vode u odnosu 1:3, stavite tečnost u flašu za raspršivanje, pa pošpricajte izgužvani deo odevnog komada, i pustite da se osuši na vazduhu bez krivina.

7. Nabavite mašinu za sušenje veša
Ukoliko imate ovu mašinu bitno je da veš izvadite neposredno nakon prestanka rada mašine. Već će biti topao spreman za ispravljanje rukom bez potrebe da izvadite dasku za peglanje.

Izvor: Zadovoljna.hr