„1, 2, 3 – Počinje škola“

Budući školarci, ali i njihovi roditelji, od danas do nedelje imaće priliku da se zabave i edukuju u okviru manifestacije „1, 2, 3 – Počinje škola“, u atrijumu Delta City-ja...

.

... a tamo ih očekuju – škole slikanja, muzičke radionice, preventivni pregledi kičmenog stuba i saveti o opštoj higijeni, sportske radionice, časovi engleskog jezika i još mnoga druga zabavna dešavanja.

Tokom celog dana biće organizovane radionice u okviru kojih će najmlađi imati priliku da od lekara dobiju savete o zdravom životu i pravilnim higijenskim navikama, kao i da provere svoje znanje engleskog jezika, pohađaju muzičke radionice i pokažu talenat i kreativnost u okviru škole slikanja – naravno, najbolje očekuju i brojne zanimljive nagrade.

Pored radionica za decu, biće organizovan i program za roditelje – škole fotografije, u okviru kojih će imati priliku da nauče kako da slikaju dete za prvi dan škole i kako da naprave digitalnu foto-knjigu od postojećih fotografija, a moći će da dobiju i savete stručnjaka kako da organizuju budžet i najpovoljnije kupe školski pribor i druge potrepštine za decu, povodom početka nove školske godine.

Centar za korektivnu gimnastiku, Novak Đoković Fondacija, Equilibrio Kids, Rosa, Sport Vision, samo su neki od učesnika koji će se predstaviti posetiocima Delta City-ja.

Pored zabavno-edukativnog, manifestacija će imati i humanitarni karakter – u želji da se učenicima Osnovne škole „Paja Jovanović“, koja se nalazi na periferiji Vršca i pohađa je više od 500 učenika, omoguće bolji uslovi za praćenje nastave, organizatori će u ponedeljak, 1. septembra, ovoj školi donirati školske klupe i stolice. U čak tri učionice i dalje su u upotrebi skamije, školske klupe stare više od pola veka, tako da će ova pomoć biti od velikog značaja za đake u susret novoj školskoj godini.