Šta sve možete čuvati u frižideru, osim hrane

Da li čuvate svoje kozmetičke preparate u frižideru? Da li najčešće držite parfem, lak za nokte ili možda najnoviju kremu za lice u frižideru verujući da im tako produžavate rok trajanja i činite ih svežijim? Ukoliko klimate glavom na sve ovo, onda se nalazite među milionima žena koje, umesto u kupatilu, svoje različite proizvode za negu čuvaju u frižideru.

.

Širom Evrope, 22 miliona žena koristi frižider za čuvanje različitih modnih i kozmetičkih predmeta na šta ukazuje novo istraživanje.

Rezultati istraživanja otkrivaju da jedna od pet žena u frižideru čuva šminku, kreme za negu stopala, tretmane za kosu, pa čak i donji veš. U frižideru se čuvaju i ulošci za cipele, odevni predmeti od kašmira, lakovi za nokte, kao i maske i kreme za lice.

„Sve veći broj žena troši sve više novca na modu i kozmetiku. Želeći da ih što duže sačuvaju, značajan procenat ženske populacije u Evropi menja svoju policu za kozmetiku iz kupatila za frižider. U kozmetičkim krugovima nije tajna da čuvanje određenih proizvoda na hladnom ne uvećava samo prijatan osećaj, već produžava rok trajanja i efikasnost“, napominje poznati kozmetički ekspert Ema Hil.

Prema njenim savetima, u frižideru treba čuvati:

- Organske preparate za negu kože i preparate sa vitaminom C. Vitaminski i prirodni preparati sadrže manje konzervansa pa je bolje držati ih hladnim.

- Dugotrajne ajlajnere i olovke. Dugotrajna šminka ima više nepostojanih sastojaka koji mogu brže da nestanu na toploti te je bolje držati ih hladnim kako bi duže trajali.

- Ulja za lice. Ulja za lice najboljeg kvaliteta sadrže visok nivo eteričnih ulja, kao što su kamilica, lavanda i tamjan. Vremenom mogu da izgube svoja svojstva, kao na primer ekstra devičansko maslinovo ulje. Čuvajući ulja u frižideru činite ih uvek svežim.

- Lak za nokte. Čuvanjem u frižideru lak za nokte postaje tečniji i lakši za mazanje.

- Sprej za noge. Ohlađen, sprej za noge na bazi peperminta, može biti okrepljujući za umorne noge.

- Kreme za oči, gelovi i maske. Kad su hladni ovi preparati smanjuju nadutost.

- Džemperi od angore i kašmira. Ledeni kašmir i angora prosto ubijaju moljce.

S druge strane, u frižideru ne bi trebalo držati sjajeve za usne, maskare, puder u prahu i odeću od somota.

Istraživanje otkriva da u Poljskoj 6.3 miliona žena koriste frižider za čuvanje kozmetičkih proizvoda i šminke, dok u Francuskoj to radi 4.5 miliona. Rezultati takođe pokazuju da 1.4 miliona žena širom Evrope čuva određene modne predmete u frižideru. Neke to čine kako bi svoje kašmirske džempere držale što dalje od moljaca, dok pojedine žene veruju da će njihove kožne pantalone u frižideru povratiti svoj stari oblik u kolenima koje su imale pre prvog nošenja.

izvor: B92