Kako da vam jutro što lepše započne

Uz pomoću nekoliko sitnih trikova, jutro će vam početi lepše, nećete se osećati smrvljeno i neispavano.

.

SVEŽ VAZDUH

Izađite malo na svež vazduh, makar na pet minuta i radite vežbe.

ZVUCI PRIRODE

Izađite na prozor ili terasu, i slušajte zvuke prirode. Ako to nije moguće, pustite cd sa snimljenim zvucima iz prirode.

PROBUDITE RASPOLOŽENJE

Udahnite duboko pet puta i donesite odluku da ćete danas biti dobro raspoloženi. Ovaj trik vam može pomoći i tokom dana ako se nađete u situaciji koja je napeta i neprijatna.

TOPLA ČOKOLADA

Istraživanja su potvrdila da flavonoidi iz čokolade poboljšavaju raposloženje. Proteini i ugljeni hidrati u mleku stabilizovaće nivo šećera u krvi do ručka.

IZLEŽAVAJTE SE

Ne skačite odmah iz kreveta kada zazvoni budilnik. Ostanite još pet minuta “da dođete sebi”, rastežite se, osećajte svaki deo tela. Ova “svesnost” će vam pomoći tokom dana koji je pred vama.

A ŠTA BISTE DA NEMATE POSAO?

Ako vam je teško da ustanete i krenete na posao, pomislite kako biste živeli da nemate taj posao. Da li bi vam bilo lakše i bolje? Ako je odgovor negativan, lakša srca ćete ustati i spremiti se za dan pred vama.

OSMEH

Navucite osmeh na lice, i “iz čista mira” ćete se bolje osećati. Koristite osmeh u svim prilikama. Osmeh na licu prijaće ne samo vama, nego i vašoj okolini.

MENTOL

Udahnite malo mirisa mentola. Spremite flašicu esencijalnog ulja od mente. Ili, možete staviti kesice sa čajem o mente na noćni stočić.

Izvor:zena blic