Ovo nemojte da praktikujete prilikom pranja veša

Nije dovoljno da samo pravilno razvrstano odeću, izaberemo omekšivač koji najlepše miriše i podesimo temperaturu vode u mašini za veš. Trebalo bi da obraćamo pažnju i na druge stvari koje će dugo čuvati kvalitet naše garderobe.

.

Ne trpajte previše stvari u mašinu. Bolje bi bilo da operete dve mašine veša, nego jednu koliko god da nemate vremena. Ukoliko je veš mašina pretrpana garderobom, ona se neće lepo oprati, a ni isprati deterdžent sa odeće. Tako mogu nastati samo beli tragovi na vašoj omiljenoj majici, pa ćete morati ručno da ih isperete.

Ne stavljajte velike količine deterdženta. Više deterdženta neće bolje oprati veš. Vodite računa o doziranju sredstva za pranje garderobe. Kada stavite previše deterdženta to može ošetetiti vašu garderobu mrljama od viška praška, što se neće videti na pamučnoj garderobi pa može izazvati alergijsku reakciju u vašem organizmu.

Ne preterujte sa omekšivačem. Znamo da volite da vam garderoba ugodno miriše, ali nemojte preterivati sa omekšivačem. On može da stvori lepljivi omotač na vašoj garderobi koji ne dozvoljava vašoj garderobi da diše.