Unesite u dom duh mora

Leto je pa njegov šarm unesite i u vaš dom i to morskim detaljima i bojama leta...

.

Unesite u dom dašak mora, šum talasa i beskrajno plavetnilo. Uz nekoliko dekorativnih "trikova" možete da osetite kao da leškarite na egzotičnoj plaži. Akcenat stavite na prostorije u kojima provodite najviše vremena tokom leta, poput dnevne sobe, kuhinje i terase.

Ako planirate da renovirate kuhinju, za elemente odaberite belu ili nežnu boju peska, a možete i da kombinujete plave ormariće (donji deo) sa belim (gornji). Pločice u raznim nijansama plave, sa morskim motivima, osvežiće ambijent u kojem pripremate hranu. Podove prekrijte krparama sa prugama i "začinite" lusterima, koji podsećaju na nautičke lampe. Ako i na prozor stavite saksije sa ruzmarinom i lavandom, utisak će biti potpun.

Zidove dnevne sobe okrečite u svetlo plavu ili jedan deo naglasite teget bojom, krem ili sivom. Da biste vizuelno proširili prostor, omiljenu fotelju ili dvosed "obucite" u teget ili belu presvlaku, dodajte dekorativne zelene, tirkizne i žute jastuke, koji će uneti energiju i morski ambijent.

Crnu i braon garnituru možete jednostavno da prekrijete belim platnom, ali obavezno dodajte mnoštvo jastučića.

Poseban akcenat stavite na detalje, na sto stavite veliku staklenu činiju punu školjki, atraktivne korale i morske sunđere poređajte na police i komode. Zidove dekorišite kanapima koji podsećaju na lađe, možete i da nanižete perlice od školjki različitog oblika, kamenčića, morskih zvezda i puževa...

Pleteni stočići od ratana su praktičan dodatak, zajedno sa tabureima za sedenje, pogodni su kada vam prijatelji svrate u posetu. Spavaću sobu ćete najlakše dekorisati odabirom posteljine sa motivima talasa, delfina, morskih konjića, sidra... Opredelite se za mirnije plave nijanse, belu i boju peska, koja će vam pomoći da kalše utonete u san.

Za pod odaberite tamno plavi ili bež tepih i uskladite sa zavesama. Dom ukrasite slikama sa prizorom plaže, zalaskom sunca iznad mora i brodovima na pučini. Montirajte male police i na njih poređajte morske suvenire.

Balkon ćete najlakše da pretvorite u morsku oazu. Unutrašnje zidove okrečite belom bojom, a možete pri dnu da plavom nijansom iscrtate blage talase. Okačite školjke, morske zvezde, slike morskog sveta, galebova. U saksije zasadite mirišljave mediteranske biljke, okačite kavez sa pticom i imaćete osećaj kao sa ste na nekom grčkom ostrvu.

Izvor: Novosti