I ovo se pere u mašini za sudove!

Pored uobičajenog pribora za jelo, šerpi, tiganja, lonaca i neke stvari za koje ne možete ni da pretpostavite takođe se peru u mašini za sudove.

.

Filter za sudoperu
Kao što to radite i sa tanjirima na kojima postoje ostaci hrane, tako i filter sa sudoperu isperite, a onda ga ubacite u korpicu za escajg. Oduševiće vas kako će biti čist nakon pranja u mašini.

Sunđer za sudove
Sunđeri su kuća mnogobrojnim bakterijama, a kako ih drugačije najbolje uništiti nego na visokim temperaturama. Zbog toga se nemojte plašiti i slobodno uz sudove i sunđer ubacite u mašinu.

Plastične igračke
Pojedine plastišne igračke na sebi imaju oznaku da se mogu prati u mašini za sudove. Verovatno na to do sada niste obraćali pažnju. Zato dobro pogledajte igračke vašeg deteta i ukoliko ugledate znak za dozvoljeno pranje ubacite ih u mašinu sa sudovima. Ništa ih neće bolje oprati.

Držači za četkice i sapun
U njima se skuplja mnogo prljavštine, najčešće se prljavština toliko zavuče da ju je nemoguće očisiti. Pogotovu to važi za držače za četkice jer kroz male rupe na njima jeda da možete krpu da provučete. Zbog toga je mašina za sudove najbolje rešenje.

Cediljka za sudove
Ukoliko imate veliku mašinu i cediljka može da stane u nju, ništa je neće bolje očistiti. Smestite je na donju policu i operite na najvišoj temperaturi. Oduševićete se kada otvorite mašinu.

Plafonjera
Staklene plafonjere biće besprekorno čiste ukoliko ih ubacite u mašinu za sudove.