Stvari tražimo po sat vremena dnevno po stanu. Zašto?

Da li ste jutros iz prve pronašli sve što vam je potrebno da biste izašli iz kuće? Teško, jer velika većina ljudi dnevno u proseku provede 55 minuta tražeći stvari koje, eto, nisu na mestu gde bi trebalo da budu.

.

Kad je reč o organizaciji stana i stvari u njemu, ljudima definitivno treba pomoć jer uvek postoji nešto što ne mogu da pronađu i gube vreme na traženje.

Ovo je, zapravo, neverovatan gubitak vremena koji bi inače mogli mirno da potrošimo na igru i zabavu s decom, druženje s partnerom, dobru knjigu, omiljenu seriju ...

Znači, treba vam organizacija, i to mnogo bolja nego što je sad imate, pa evo nekoliko saveta. Za početak, dobro je da napravite spisak stvari koje ste stavili u ormar i da ga držite s unutrašnje strane vrata. Naravno, potrebno je da ga često ažurirate, ali to je samo pola minuta nakon što napravite prvi spisak, a štedi mnogo više vremena.

Pored toga, jedno detaljno čišćenje ormara zlata vredi jer su istraživanja pokazala da gotovo četvrtina stvari u njima stoji bez razloga jer vam one zapravo i nisu potrebne

Stoga, osim prolećnog i zimskog spremanja, dobro je da češće praktikujete spremanje kako biste proverili spisak i uskladili ga sa stvarnim stanjem.

Uz to, odaberite jedno mesto u stanu gde ćete držati sve što vam je potrebno za izlazak iz kuće poput ključeva, sunčanih naočara i sličnih stvarčica, pa tako neće više biti potrebno da ih tražite i panično razbacujete pola kuće jer vam se žuri.

Izvor: metroportal.hr