Brak je moguće spasiti posle prevare

Iako je prevara jedan od najvećih ubica brakova i teže pada prevarenom partneru, ona ne mora obavezno značiti i kraj braka.

.

Rezultati nedavnog istraživanja otkrili su da postoji način na koji se može spasti brak nakon prevare, a odgovor je vrlo jednostavan – priznanje.

Univerziteti u Vašingtonu i Kaliforniji sproveli su istraživanje u kom su učestvovala 134 para, a uočeno je da su brak uspeli da spasu oni kod kojih je istina izašla na videlo. S druge strane, parovi koji su imali afere nisu izdržali i na kraju su se razveli.

“Kada jedan od partnera prizna neveru, dolazi do teške situacije, ali pokazalo se da su nakon prvobitnog šoka parovi voljni da porade na očuvanju braka. Na kraju ga zaista i sačuvaju”, ističu naučnici.

Oni su naglasili da nevera ne mora okončati brak ukoliko partner koji vara prizna istinu, jer time ovaj prevareni dobija određeno poštovanje, posebno ako se pokaže i kajanje. Obično u tim okolnostima parovi sami sebi daju još jednu šansu, što se najčešće pokaže kao uspešno.

Izvor: superzena