Decu treba buditi pričama!

„Decu treba buditi pričama“ je projekat humanitarnog karaktera sa idejom da se prikupe knjige za decu i omladinu, uzrasta od 6 do 18 godina, koja borave i odrastaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

.

Reč je o ustanovi sa dugom tradicijom privremenog zbrinjavanja dece svih uzrasta, a trenutno ih ima više od 500.

Projekat su inicirale studentkinje druge godine katedre Produkcija u umetnosti i medijima Akademije umetnosti Beograd, u saradnji sa izdavačkom kućom  “Clio”.  Jelena Dobrković i Bisenija Mrdaković pokretanjem ove humanitarne akcije smatraju da deci Centra svi zajedno možemo da omogućimo lepše odrastanje, uz priče koje će razvijati njihovu maštu i omogućiti im  da zadju u različite svetove.

Potreba za podizanjem čitalačke svestii, negovanje i razvijanje kulture čitanja kod dece i omladine bez roditeljskog staranja, darivanjem knjiga, predstavlja još jedan poziv svim građanima da doprinesu kvalitetnijem odrastanju i životu ovih mladih ljudi.

Svi koji žele da poklone knjige mogu to učiniti do 23. aprila, svakim radnim danom od 10-16 časova, u prostorijama Akademije umetnosti Beograd, u ul. Balkanska br. 21.

Uručvanje prikupljenih knjiga biće obavljeno 23.aprila, 2014.godine, povodom Svetskog dana knjige.