Krevet za sve varijante

U malom prostoru sve ono što noću ima funkciju kreveta, danju preuzima ulogu garniture za sedenje

.

Toliko ste bili srećni kada ste konačno uspeli da ostvarite dugo sanjani san i dođete konačno do nekoliko vlastitih kvadrata stana. Sada vam preostaje da mali prostor uredite tako da bude dovoljno funkcionalan i da u njemu imate sve, a da vas ne ko-šta previše. Počnite od kreveta.

Kada razmišljamo o nameštaju, prvenstveno imamo na umu estetski efekat. Međutim, gotovo uvek se ispreči previsoka cena takvog komada nameštaja. Sledeće što nam je vrlo bitno za odabir jesu funkcionalnost i udobnost. U malom prostoru sve ono što noću ima funkciju kreveta, danju preuzima ulogu garniture za sedenje. Glavni nedostatak takvog komada jeste taj što je teško pronaći krevet koji je istovremeno i udoban i dovoljno kvalitetan da istrpi svakodnevno razvlačenje.

Kvalitet na prvom mestu

Ležaj bi morao da prija vašem oku, ali i da pruža prijat-ne trenutke kada popodne na njemu sedite s prijateljima. Najče-šća varijanta za uređenje malih stanova je deljenje prostora po visini. Tada se odlučujete za krevet na sprat. Gornji krevet služi za spavanje, a donji je umesto troseda. Ako u garsonjeri ili jednosobnom stanu živi par, treba im ležaj koji će noću dobijati oblik dvostrukog, odnosno francuskog kreveta.

Na tržištu je bez-broj rešenja, a ono što se najčešće nudi prilično je nezdravo i neudobno. Prema tome, ne preporučujemo krevete sa ži-čanim mehanizmom i tankim presavijenim sunđerom koji se smešta u unutrašnjost dvoseda ili troseda, odmah ispod jastuka na kojima se danju sedi. To mo-žda jeste pravo rešenje za dnevni boravak ili da ponekad posluži neočekivanim gostima, ako imate zasebnu sobu.

Klik-klak idealan za parove

Trosed ili dvosed sastavljen od tankog dušeka i čvrste drvene konstrukcije s naslonom ubedljivo su najbolji za skučene prostorije. Deo za sedenje je od debelog, kvalitetnog i gustog sunđera. Većina troseda u takvoj izvedbi, u nerasklopljenom obliku ima dimenzije 90 sa 190, pa kad sklonite naslone, imate kvalitetan ležaj standardne veličine. Još jedno solidno rešenje su klik-klak kauči, koji, kad se rasklope, imaju dovoljno komoditeta za jednu osobu, a idealni su za parove.

Lako i brzo se rasklapaju, a mogu se naći u raznoraznim modernim dezenima, što će vašem stančiću dati posebnu energiju. U širokom izboru kreveta na tržištu, nadamo se da ćete pronaći pravi koji će vam prijati i ulepšati ambijent u kome živite.

Izvor: Stil