Čemu majke treba da uče svoje ćerke

Svaka majka svom detetu želi najbolje i trudi se da da svoj maksimum. Ipak, nesvesno neka svoja uverenja i strahove prenose na decu.

.

Zato će majka koje je opterećena izgledom i kilogramima nesvesno svojim svakodnevnim ponašanjem uticati na svoju devojčicu. 

Evo nekoliko najvažnijih stvari koje mame treba da nauče svoje ćerke kada su ljubav i partnerski odnosi u pitanju

Predivna si takva kakva jesi

Jedna od osnovnih lekcija koju svaka majka treba naučiti svoju kćer jeste da je predivna takva kakva jeste i da ne treba ništa da menja kako bi bila vredna ljubavi. Svaki muškarac koji pokuša da je promeni, jednostavno nije dobar za nju. Treba je prihvatiti i voleti baš takvu kakva jeste.

Ceni sebe

Brini se za svoje telo, pazi na ishranu, poštuj sebe, kao što i zaslužuješ. Očekuj to i od drugih.

Nemoj izgubiti sebe

Naučite i podsećajte svoju kćer da zaljubiti se ne znači izgubiti sebe, svoje interese, prijatelje ili pak vreme za sebe. Može se istovremeno negovati ljubavni odnos i zadržati samo svoje vreme i ne odustajati od svojih principa i drugih ljubavi.

Slušaj dobro i posmatraj detalje

Ako primeti da je muškarac nepristojan prema drugim ženama ili prema svojoj majci, neka se ne zavarava da će nju tretirati bolje. Obično vam ljudi već iz najobičnije konverzacije ili samim tim što ih posmatrate otkriju mnogo o sebi, odnosno sve što treba da znate.

Prava je ljubav nesebična i puna poštovanja

Majke treba da nauče ćerke da je prava ljubav nesebična, ljubazna, privlačna. Usamljenost i spoljni pritisci nisu razlog da sa nekim ostanete u vezi. Ovo probajte da je naučite pre moguće krize.

Ćerki će biti potrebno rame za plakanje upravo onda kada joj neko slomi srce.  Naučite je da ima pravo da tuguje nakon raskida i da žene najviše nauče o sebi upravo nakon što izgube neke ljubavi u životu.

Neka veruje, a ne testira

Ne testiraj partnera, jer je to znak straha i nesigurnosti. Nakon što proceni da je on pravi, treba verovati instinktu i prepustiti se. Jer upravo to i jest ljubav, život udvoje, zbog nepoznanice i novog zastrašujući, a opet tako sladak u otkrivanju i izgradnji intimnosti i privrženosti.

Izvor: Tportal