Prljaviji su nego dugmići u liftu: Tri predmeta u domu koji su leglo bakterija

Čišćenje sigurno nije jedan od onih poslova u kojima ljudi baš uživaju, ali kako je higijena važna, ove tri stvari moramo svakodnevno održavati čistima kako bi sprečili nakupljanje bakterija i mikroba. Iako možda niste očekivali da su ove kućne stvarčice koje svakodnevno moramo čistiti, one su najveći sakupljači bakterija i prljavštine.

ILustracija, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock
ILustracija, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock
.

Evo koje tri neobične stvari moramo čistiti svaki dan:

Na privescima i ključevima ima više bakterija nego na dugmićima u liftu.

1. Četkice i sunđeri za šminkanje. Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korišćenja morate ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi preneli na lice mikrobe i bakterije.

2. Ključevi. Na držačima ključeva ima više bakterija nego na dugmićima u liftu. Nikad ih ne čistitmo, a stalno ih uzimamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo neverovatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi sprečili zarazu.

3. Umivaonik i sudoper. Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

Izvor: novosti