Evo zašto nikada ne bi trebalo da STAVLJATE ULJE u vodu u kojoj se kuvaju špagete...

Ljubitelji specijaliteta sa špagetama dobro znaju kako se one kuvaju. Međutim, nesvesno i zbog manjka informacija, prave jednu grešku...

kuvanje špageta, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
kuvanje špageta, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
.

Kada kuvamo testeninu, u vodu stavljamo so i najčešće ulje. Stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuvari dodaju ulje u testeninu kako se ona ne bi zalepila za šerpu, ipak to ne bi trebalo da radimo.

Razlog je vrlo jednostavan!

Ulje i voda se ne mešaju i stoga će se ulje zadržati na testenini i kada je procedite, piše Reader's digest, prenosi tuzlanski.ba.

Kako biste sprečili lepljenje testenine, izaberite neku veću šerpu. Kada špagete prebacujete u tiganj, mešajte je konstantno kako biste sprečili da se jedna za drugu zalepe.