Ustaje ranom zorom, sprema mužu doručak: "Žene ne daju muževima ono što žele"

Ona je žena koja je izabrala da živi tradicionalnim načinom života. Bronti Rolingson (29) iz Velike Britanije ustaje ranom zorom kako bi suprugu Filu (35) i deci, Ameliji (9), Feneli (6) i Teodoru (18 meseci), napravila doručak.

Ilustracija, foto: Depositphotos/Kzenon
Ilustracija, foto: Depositphotos/Kzenon
.

Od škole je odustala rano, prvo od troje dece je rodila sa 20 godina a karijera je ne zanima.

Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske firme i brine o finansijama, a ona o porodici i domaćinstvu. Uverena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog braka i sreće.

"Verujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspelih brakova i razvoda taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli da bude mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može da bude pravi muškarac", rekla je.

Njen dan počinje u 6 sati ujutro. Svima priprema za doručak ono što vole da jedu, tako da na stolu bude svega - od pečenih jaja, svežih palačinki, žitarica, kroasana, smutija... Suprug ode na posao, deca u školu, a ona se baci na čišćenje, spremanje, odlazak u prodavnicu po namirnice, pripremanje glavnog obroka... Uglavnom, njen radni dan završava se u 23 sata kad se malo opusti i ode na spavanje.

"Volim da budem sigurna da su svi srećni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge", rekla je i prisetila se reakcije porodice i prijatelja kad im je rekla da prekida školovanje, jer želi da postane majka. "Mnogi moji školski drugovi i drugarice danas imaju velike karijere kao advokati i lekari, ali ja to nisam želela. Želela sam da budem majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dete dok sam se igrala s lutkama. Muža sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo želeli da budemo roditelji", ispričala je.

"Moji roditelji su se jako razočarali kad sam im rekla kakve planove za život imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim da gradim karijeru. Odnos s njima je bio vrlo napet neko vreme, jer su želeli da idem na univerzitet. Ali poboljšao se i danas smo jako dobri, oni često brinu o mališanima", dodala je.

Priznaje da, iako nije zaposlena u nekoj firmi, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi mogla da olakša život kad bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz prodavnica, ali ona želi da njena porodica jede zdravu, u domaćinstvu pripremljenu hranu. Takođe, trudi se da kuća uvek blista. Kupatilo i kuhinju čisti dva puta dnevno.

"Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi žene u pravom smislu te reči. Svako sam bira kojim načinom života kojim želi da živi, a ja sam želela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih", rekla je.

"Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od porodice. Znam mnoge ljude koji ostavljaju decu dadiljama, ali ja želim da budem tu za njih. Za mene univerzitet i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svetu kao nekima, i to je u redu. Ipak, u današnje vreme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često potcenjuje i diskredituje. Mnogi smatraju kako nema smisla da obrazovane žene budu domaćice", dodala je.

Izvor: superzena.b92.net