Žene proslavljaju razvod češće nego muškarci, koju pesmu naručuju?

Razvod mnogo češće proslavljaju žene nego muškarci, zbog čega je tako? Porodični psihoterapeut Nebojša Savić govorio je o tome u "Jutru" TV Prva. Kako izgledaju te proslave i koju pesmu mu najčešće naručuju sveže razvedene žene?

Ilustracija, foto: Depositphotos/Gajus-Images
Ilustracija, foto: Depositphotos/Gajus-Images
.

"Mi uvek kažemo ljudima da učine sve da spasu brak i porodicu. Ovo jeste kontroverzna tema. Ima puno razloga što se ljudi odlučuju na taj korak, a jedini opravdani razlog, sociološki i psihološki, jeste kada je osoba u braku, tokom dužeg vremenskog perioda, bila maltretirana, psihički ili verbalno, kada je bila gušena njena sloboda, ličnost i individualnost, kada je bila u toksičnoj vezi", rekao je porodični psihoterapeut Nebojša Savić.

Kada osoba doživi kraj takve toksične veze, javljuje se ponovo zdrave emocije koje su bile potiskivane - radost i povratak životu, kaže Savić i dodaje da tada osoba odlučuje da pokaže svetu da je okrenula novi list.

Ali, zapravo možemo i da se zapitamo, nastavio je Savić, šta mi to slavimo. Pogrešan izbor, to što nismo uspeli da sačuvamo brak, porodicu... Zato je on istakao da je uvek za to da se proslavljaju pozitivni događaji.

Jelena Rupar je proslavila svoj razvod i njen stav o tome je potpuno drugačiji od Savićevog.

"Ja sam razvod proslavila pre tri godine i ne slažem se sa vašim gostom, psihoterapeutom. Ja nisam bila ni na koji način maltretirana, ni jedan navedeni razlog nije bio moj razlog za slavlje. Ja sam slavila i razvod i rođendan i bila sam trudna pet godina posle lečenja od steriliteta. Kada je reč o razvodu, htela sam da proslavim . Ja sam sa surpugom bila dugo u braku, kad nije išlo razveli smo se. Moje mišljenje je da je dobar razvod bolji od lošeg braka. Mnogo sam srećnija sada, nego na kraju svog braka. Kada više nije išlo, bolje je da bude gotovo. Nikada se nisam pokajala zbog razvoda", rekla je Jelena, koja inače voli slavlja i okupljanja sa svojim dragim ljudima, dodajući da je slavlje povodom razvoda bilo i mala parodija.

Koja pesma se najčešće naručuje na ovakvim proslavama, pogledajte u prilogu koji sledi.