Nije htela da se fokusira na mane svog tela, a žene su razumele da se hvali postporođajnom figurom

Sadi Robertson je mama koja nije htela da skriva svoja osećanja po pitanju postporođajnog tela.

Ilustracija, foto: By Oleksandr Nagaiets/ Shutterstock
Ilustracija, foto: By Oleksandr Nagaiets/ Shutterstock
.

Ona je tako objavila dve fotografije - jednu na kojoj je u pantalonama sa tromesečnom ćerkom u rukama i drugu u istim pantalonama, ali na početku trudnoće.

"Pre godinu dana slikala sam se u istim pantalonama, bila sam prvi mesec trudnoće. Od tada ih nijednom nisam obukla jer su mi bile male. Mnogo toga se izmenilo tokom godinu dana", rekla je mama.

Ona i suprug Kristijan Haf su dobili ćerku 11 maja ove godine.

.

Objasnila je kako inače retko čita sve poruke koje joj stižu, ali je jedna ostavila utisak. To je bila jedna mama koja je rekla da će prestati da je prati, jer se previše hvali svojim postporođajnim telom.

"Sasvim je u redu da me više ne prati, ali razlog zašto - to je ono što me je pogodilo", objasnila je.

"Pomislila sam da joj kažem da nije baš tako kako ona misli. Mogla bih joj reći koliko delova mog tela se nije oporavilo još uvek. Mogla bih da joj kažem koliko prekrivam stomak, što zbog veličine stomaka što zbog alergije koju je prouzrokovao stres posle porođaja. Mogla bih joj reći mnoge stvari koje mi je doktor rekao kako bih uspela da prođem kroz sve ovo", rekla je iskreno.

Želela je da objasni da radije bira one divne stvari na telu nego da se fokusira na ono negativno.

"Da li to znači da se hvalim? To uopšte nije bila moja namera. Samo mislim da postoje važnije stvari o kojim bih pričala. Prošla godina nije bila važna zbog promene mog tela, već zbog mog rasta kao osobe", objasnila je, stavivši akcenat na to da je porasla u životu, u ljubavi, veri i nadi.

"Nadam se da te stvari vidite. Iskreno verujem da je to mnogo važnije i korisnije od stomaka, pantalona koje ne odgovaraju, vežbi koje još ne mogu da uradim i slično."

Svoju priču poželela je da završi važnom porukom za sve žene.

"Dame, samo želim da vam postavim izazov da ne postanete nesigurne u sebe jer neko nešto objavljuje ili ne objavljuje. Naše samopouzdanje se ne meri time kako neko drugi nešto radi."

Izvor: yumama.com