Džesika Alba o braku: Bilo je perioda kada smo bili kao roboti koji samo izvršavaju zadatke

Američka glumica Džesika Alba priznala je da je tokom 13 godina bračne zajednice sa producentom Kešom Vorenom bilo kriza.

Džesika i njen suprug nedavno na odmoru, foto: Profimedia
Džesika i njen suprug nedavno na odmoru, foto: Profimedia
.

Američka glumica Džesika Alba (40) priznala je tokom uključenja u instagram emisiju “Before, During and After Baby” da njen brak sa producentom Kešom Vorenom (42) nije bez trzavica, da je bilo ozbiljnih kriza i dana kada nisu birali reči tokom malih porodičnih svađa.

Nakon što su se upoznali na snimanju filma “Fantastična četvorka” 2004, glumica i njen izabranik uživali su u ljubavi koju nisu krili, izlazili su i provodili se, sve dok nisu saznali da je ona u drugom stanju. Venčali su se u maju 2008, mesec dana pre nego što je na svet došlo njihovo prvo dete, kćerka Onor.

- Sve je bilo sjajno tokom naše veze, ali kada smo se venčali i dobili dete, postali smo poput cimera - priznala je Džesika Alba i našalila se:

- Ako neko ima recept za srećan brak i ako je to postigao u odnosu sa svojim partnerom, neka mi javi.

Glumica je istakla da ona i njen suprug nisu shvatili na vreme da su se udaljili jedno od drugog tokom pukog izvršavanja porodičnih obaveza.

- Jedno vreme smo samo pričali o stvarima koje treba da obavimo. Zanemarili smo našu intimu a da to nismo ni primetili. Imali smo odgovornost prema poslu, porodici i deci i ponašali se kao da se bavimo pakovanjem kutija: uzmi, napuni, spakuj, pošalji.

Bilo je teških trenutaka, priznala je Džesika, dana koje bi najradije izbrisala iz svog sećanja jer su oboje izgovorili reči zbog kojih se danas prećutno kaju.

- Nas je sačuvao osećaj prijateljstva koji uzajamno gajimo, ono stanje lagodnosti kada ste sa nekim. Ali bilo je vikanja, okretanja leđa i lupanja vratima, moje rečenice “Ne ideš ti nikuda” i njegove “Ponekad se prema ljudima ne ponašaš baš najbolje”.

Drugo dete, kćerku Heven, dobili su 2011, posle čega se njihov odnos popravio.

- Shvatili smo da smo postali roboti koji samo izvršavaju zadatke. Voren je tu činjenicu primetio pre mene i ukazao mi na to. Jedne noći smo dugo razgovarali i složili se da to ne vodi ničemu, da moramo smoći snage i posvetiti se našem odnosu, povratiti najdublje emocije koje osećamo. I da moramo komunicirati i kada smo neraspoloženi jer takve emocije treba prekinuti i ne dozvoliti da se problem “zagnoji” - ispričala je Alba.

Neprijatna tišina

Treće dete, sin Hejs, došlo je planski 2017, i tada se Voren potpuno prilagodio bračnom životu.

- I suprug i ja rastemo zajedno sa našom decom, držimo otvorene sve nivoe komunikacije i više nema neprijatne tišine. Oboje se trudimo da održimo našu ljubavnu iskru. Veza dvoje odraslih ljudi je odnos na kojem treba stalno raditi - kaže glumica.

Alba je otkrila i da joj je najveće lično iznenađenje tokom majčinstva lekcija da se može osećati prijatno iako je ranjiva.

- Kao mlađa nisam razumela svu složenost osećanja i dinamiku ljudskih odnosa. Nisam želela da ostavljam mnogo prostora za ranjivost. Plašila sam je se. Otkako sam majka, shvatila sam da mogu da budem jaka i uspešna i istovremeno vrlo emotivna. Umesto da ranjivost shvatamo kao slabost, treba da je razumemo kao snagu.

Izvor: stil