Zbog kućnih poslova prijavio oca za “ilegalni dečiji rad”

Kineski mediji nedavno su izvestili slučaju 14-godišnjeg dečaka koji je šokirao policiju optuživši oca za „ilegalni dečji rad“, jer je bio prinuđen da obavlja kućne poslove.

Ilustracija, foto: By allensima / Shutterstock
Ilustracija, foto: By allensima / Shutterstock
.

Bizarni incident navodno se dogodio u kineskoj provinciji Anhui.

Naime, ocu je prekipelo jer je sin konstantno provodio vreme na telefonu i zanemarivao školu i domaće zadatke, te je zatražio od njega da ostavi telefon i obavi neke kućne poslove.

Ljut na oca, tinejdžer se iskrao se iz kuće kada njegov otac nije obraćao pažnju i otišao pravo u policijsku stanicu i optužio oca za „ilegalni dečji rad“.

Dežurni policajci zapravo nisu razumeli šta se dešava kada je 14-godišnji dečak izneo svoju optužbu, pa su ga otpratili kući kako bi bolje razumeli situaciju. Kada je policajac dečakovom ocu objasnio za šta ga je sin optužio, otac je ispričao svoju stranu priče.

Prema kineskom zakonu, kućni poslovi ne predstavljaju ilegalan dečji rad, pa je roditelj oslobođen optužbi. Međutim, policajac je pokušao da sazna kako dečak može da prijavi oca zbog nečega što ga je moglo odvesti iza rešetaka.

Nakon što od tinejdžera nije dobio odgovor, policajac je savetovao oca da ga disciplinuje, kao i da je oduzimanje pametnog telefona na neko vreme izgledalo kao dobra ideja. Na to je dečak odgovorio: „Da li stvarno mislite da imam samo taj mobilni telefon? Naivni ste!“

Bizarna situacija postala je viralne na kineskim društvenim mrežama, a ljudi su savetovali njegove roditelje da ozbiljno razgovaraju sa dečakom pre nego što bude prekasno.

Izvor: bizlife.rs