DA LI SE PREPOZNAJETE U NEKOM OD NJIH: Ovo su tri vrste modernih brakova

Stupanjem u brak na sebe preuzimate određene obaveze, koje su se drastično promenile u odnosu na period od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Danas postoje moderne verzije brakova u kojima ne važe ista pravila ponašanja kao što je to bilo nekad. Da li se pronalazite u nekom od njih?

Tri vrste modernog braka, foto: Iakov Filimonov/Shutterstock
Tri vrste modernog braka, foto: Iakov Filimonov/Shutterstock
.

Iako se na prvi pogled moderni brak smatra otvorenim i opuštenim, stručnjaci smatraju da je bračna zajednica u našem dobu drugačija.

Samim tim, on nosi i neke negativne efekte, koji se mogu loše odraziti na pojedinca.

Polusrećan brak

Ovo je neobična vrsta braka u kojem je jedan od partnera povremeno srećan i zadovoljan što ima stabilan odnos, ali ima i periode kad se pita šta mu je to trebalo.

Brak roditelja

Brak roditelja ima veliki broj ljudi, a karakteriše se činjenicom da su deca centar odnosa. Upravo zato, sa partnerom se najčešće razgovara o deci, dok se partnerski odnos zapostavlja. Ko će ih odvesti u vrtić ili školu, ko će skuvati ručak, očistiti dvorište i tome slično. U ovom braku stiče se utisak da ni za šta nemate vremena, osim za decu i kuću, piše Avaz.ba.

Poluoženjeni

Stručnjaci smatraju da je ovo najneprijatnije razdoblje između braka i razvoda, kada partneri obično ne mogu da priušte sebi razvod. Razlog mogu biti finansije ili nepogodan trenutak.