SUPER TRIKOVI ZA SVE DOMAĆICE: Ne bacajte koru od limuna, iskoristite je do poslednje mrvice

Limunada je nešto što najviše prija u vrelim letnjim danima. Većina nas limun iscedi, a koru baci u kantu, ne znajući da se i ona može iskoristiti i to do poslednje trunčice. Ukoliko ste i vi jedan od njih ovi saveti će vam dobro doći.

Kora od limuna, foto: Narsil/Shutterstock
Kora od limuna, foto: Narsil/Shutterstock
.

Otkrivamo vam fantastične načine upotrebe limunove kore i top trikove koji će vas oduševiti.

Limunovo maslinovo ulje

Narendajte 3 kašičice limunove kore i dodajte ih u kašiku maslinovog ulja - to je proporcija, a količinu možete povećavati, naravno. Ostavite sve zajedno da odleži 2 nedelje i dobićete limunovo maslinovo ulje, spremno za upotrebu i sjajnog osvežavajućeg ukusa.

Korisno je da ga konzumirate na dnevnoj bazi, bilo kao dodatak ishrani, ili ujutru na prazan stomak, jer ima funkciju pročišćavanja celog organizma.

Limunove kocke leda

Dodajte narendanu koru limuna u modlu za led, sipajte vodu i vratite nazad u zamrzivač. Videćete da vaše piće nikada više nećete moći da zamislite bez ovog osvežavajućeg dodatka.

Protiv neprijatnih mirisa

Kako biste apsorbovali neprijatne mirise iz npr. vaše kante za smeće, stavite nekoliko korica limuna na dno. Limunova kora će upiti sve neprijatne mirise, a potrebno je, naravno, da je menjate na svaka dva do tri dana.

Limunovu koru možete staviti i u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

Očistite mikrotalasnu

Stavite 5 debelo narendanih limunovih kora pomešanih sa vodom u činiji, i sve zajedno stavite u mikrotalanu pećnicu. Držite zagrejano na najjačoj temperaturi oko 5 minuta.

Na ovaj način, iznutra ćete očistiti vašu mikrotalasnu. Sa peškirem obrišite zidove mikrotalasne i vaša pećnica će biti kao nova!

Izvor: Mogujatosama.rs