PREPOZNAJTE LAŽOVA: Ovo su prvi znaci da neko pokušava da vas nasamari! Razotkrijte ih odmah!

Ukoliko želite da protumačite da li neko hoće da vas slaže potrebno je da posmatrate njegovo ponašanje. Neverbalni znaci koje vam osoba šalje mogu mnogo da otkriju o njenim namerama da vam "proturi" laž.

Prepoznajte lažova, foto: fizkes/Shutterstock
Prepoznajte lažova, foto: fizkes/Shutterstock
.

Stručnjak za govor tela Adrian Carter objasnio je kako izrazi lica mogu pokazati da li neko laže. Iako na licu postoje 43 mišića, koji mogu napraviti preko 16.500 različitih izraza, nešto više od 3000 njih je povezano s osećanjima.

Adrian veruje da postoje tri glavna znaka na koja treba paziti kad ljudi lažu.

1. Prodorni pogled

Kada neko prodorno gleda svakoga s kime priča, jednog po jednog, znači da proverava da li mu oni veruju, a to je i rezultat prirodnog telesnog instinkta.

2. Brzo treptanje očima

Ako pričate o nekoj temi i osoba počne nekontrolisano brzo da trepće, to je najverovatnije znak da se oseća neprijatno i da je uhvaćena u sopstvenoj laži. Time se naglašava unutrašnji stres koji oseća.

3. Dodirivanje lica

To je vrsta tihog ponašanja. Kad neko dodiruje lice, to je vrlo često zato što se oseća nelagodno, ali kad dodiruje vrat, to je zato što se oseća ranjivo.

Iako mnogi veruju da je način na koji vas neko gleda ključni pokazatelj da li laže ili ne, Adrian je zapravo izjavilo da o tome nema naučnih dokaza.

Na primer, ako dešnjak gleda gore u levo to bi moglo da znači da se priseća događaja ili da izmišlja priču, piše 24sata.hr

Drugi znakovi da neko laže su:

- zatvara je oči na više od jedne sekunde

- crveni se

- znoji se

- smeje se, ali taj osmeh se ne proteže do očiju

- trese glavom dok govori nešto glasno

- menja ton glasa