Jednostavni TRIKOVI uz koje će vam ormar i fioke lepo mirisati!

Ako osećate da vam se iz fioka i ormara širi ustajali miris nakon duge zime i oprana garderoba vam gubi miris već nakon nekoliko dana u ormaru, donosimo četiri trika koji će vratiti svežinu.

garderober, foto: Depositphotos/galitskaya
garderober, foto: Depositphotos/galitskaya
.

1. Soda bikarbona

Stručnjak za toksine u okolini i osnivačica kompanije "Slajtli Griner", Tonja Haris, preporučuje postavljanje otvorene kutije sode bikarbone na područja sa ustajalim vazduhom, poput ormara i fioka. To može pomoći u apsorbciji neugodnih mirisa.

2. Koristite esencijalna ulja

Za opciju koja ne samo da upija neprijtan miris, već dodaje i ugodan miris, Haris savetuje da posudu napunite pola čaše sode bikarbone i nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

“Jednostavno protresite posudu jednom nedeljno kako bi osvežili miris i sposobnost sode bikarbone da upija smrad”, dodaje ona.

Slično tome, Beki Rapinchuk iz kompanije "Clean Mama" preporučuje stavljanje nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu krpu koju ćete ostaviti u ormaru.

3. Koristite komad sapuna

Svoj ormar ili fioke možete osvežiti i sapunom, preporučuje Rapinchuk. Samo pripazite da je zamotan u papir, inače ćete kasnije morati da skupljate komadiće sapuna po fiokama i delovima ormara.

4. Napravite vrećicu s lavandom

Druga mogućnost osveženja vašeg ormara, dodaje Rapinchuk, stavljanje vrećice lavande. Sve što vam treba za ovaj projekat je malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande.

Ako ste vešti sa iglom i koncem, možete sašiti male vrećice, ali ih možete i jednostavno vezati trakom. Napunite vrećice pirinčem i lavandom tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu, savetuje cdm.me.