UKLONITE BUĐ I NEPRIJATNE MIRISE: Zavesa u tuš kabini postaće kao nova, potreban vam je samo jedna stvar koju imate u kuhinji

Sirće predstavlja svestranu namirnicu koja se može koristiti kako u kuhinji, tako i za čišćenje različitih površina u vašem domu, a još jedna neočekivana upotreba jeste za čišćenje zavese za tuš kabinu.

Zavesa za tuš kabinu, foto: Artazum/Shutterstock
Zavesa za tuš kabinu, foto: Artazum/Shutterstock
.

Postoji mnogo jednostavnih trikova za čišćenje, a uz redovno održavanje znatno se može produžiti i rok trajanja stvari u kući.

Naslage sapuna često mogu ostati neprimećene na vašim zavesama za tuš kabinu, a preterana količina vlage može prouzrokovati pojavu buđi, zbog čega je njihovo čišćenje zaista važno.

Ako svakog dana površno očistite tuš kabinu, fokusirajući se na unutrašnju stranu zavesa, naslage će biti znatno manje. Ipak temeljno pranje se preporučuje bar jednom mesečno.

Ako nemate vremena i ne želite da skidate zavesu - sirće je rešenje za čišćenje. Istovremeno će pomoći u razgradnji buđi, ali i nakupljenog sapuna od prethodnih tuširanja, piše Klix.ba

Pomešajte sirće i vodu u razmer jedan naprema četiri u boci sa raspršivačem. Zavesu raširite duž šipke u potpunosti i raspršite rastvor po njoj, posebno pažnju posvetite onoj strani koja je okrenuta ka kadi/tušu. Ostavite da malo odstoji.

Zatim zavesu isperite toplom vodom od vrha do dna i pustite da se osuši na vazduhu.

Takođe, većina zavesa i obloga za tuširanje može se oprati i u veš mašini, ali se savetuje da se peru zajedno sa peškirima koji će upiti deo vode tokom ciklusa pranja.