KAKO DA SE REŠITE INSEKATA ZA TILI ČAS: Muve, komarci i mravi uz ove domaće sastojke neće imati šanse!

Leto je vreme kada smo često napolju. Tople večeri idealne su za uživanje na terasi, u bašti ili pored reke. Ipak, zbog dosadnih insekata kao što su komarci, muve, mravi boravak na otvorenom može biti gotovo nemoguća misija. Ipak, postoji način da ih da se i od njih zaštitimo i to prirodnim sastojcima, koji neće naštetiti životnoj sredini.

Napravi sam sprej za insekte, foto: FotoHelin/Shutterstock
Napravi sam sprej za insekte, foto: FotoHelin/Shutterstock
.

Zrna kafe

Određeni sastojci u kafi su toksični za insekte, tako da ćete ih, ako ostavite nekoliko zrna kafe oko prozora ili vrata, sprečiti da uđu u vaš dom.

Esencijalno ulje nane

Ne samo što ima predivan, opuštajući miris, već će sprečiti i razne insekte i glodare da uđu u vašu kuću. Jedna od opcija je da malo ovog ulja sipate na tufer ili vatu i rasporedite po kući, ili da njime isprskate mesto gde sumnjate da insekti najviše ulaze.

Kako da se rešite insekata?

Ne brinite, jer postoji rešenje i ukoliko su se insekti već "odomaćili" u vašem domu.

Sirće

Iako zvuči potpuno očigledno, važno je – ukoliko se borite protiv insekata u kući, da prvo proverite da ih ne privlači neka hrana u vašoj kuhinji. Bacite ostatke hrane, a zatim sve površine prebrišite mešavinom belog sirćeta i vode, jer će miris sirćeta odbiti insekte, piše Novi.ba

Tečnost za sudove

Mešavina sirćeta i tečnosti za sudove posebno je efikasna u borbi protiv muva, ali pomaže i protiv drugih letećih insekata. U posudu sipajte sirće, dodajte nekoliko kapi tečnosti za sudove, promešajte i ostavite pored mesta gde se insekti najviše skupljaju. Miris sirćeta će ih privući, a a tečnost za sudove će ih "zarobiti".

Ovaj korak možete da ponavljate svakodnevno, praveći novu mešavinu sirćeta i tečnosti.