Super cake za čišćenje hodnika: Ako ih se pridržavate ova prostorija će vam uvek biti uredna i čista!

Hodnik je često jedna od najprljavijih prostorija u kući. Ipak, mnogi mu ne poklanjaju previše pažnje. U njemu se uvek mogu naći tragovi peska, prljavštine, prašine. Ljudi često nisu ni svesni da je upravo on najgore mesto u kući, jer se u njega ulazi u cipelama.

Čišćenje hodnika, foto: Robert Kneschke/Shutterstock
Čišćenje hodnika, foto: Robert Kneschke/Shutterstock
.

Hodnik nam uvek može biti čist i uredan ukoliko se pridržavamo nekih malih svakodnevnih navika i redovno sprovodimo male zadatke, za koje nam tokom dana treba svega 10 minuta.

Prvo treba očistiti otirač na kojem se izuvamo svakog dana. To ćete najlakše uraditi tako što u vruću vodu stavite nekoliko kapljica deterdženta za sudove, a onda ga dobro izribate četkom. Nakon toga ga isperete i ostavite da se osuši.

Obavezno je čišćenje površina koje često dodirujete poput ormarića i kvaka na vratima. U tri litre vode dodajte trećinu šoljice izbeljivača i čajnu kašičicu deterdženta za veš u prahu. Dobro promešajte i prebrišite površine krpom.

Takođe, odlaganje obuće u cipelarnik, smanjiće haos, a hodnik će biti uredan i čist. Za to vam treba nekiliko minuta dnevno.

Za kraj, svakodnevno čistite podove – operite ih ili usisajte. Važno je da uklanjate bakterije, prašinu i prljavštinu koja se unosi cipelama, pogotovo ako imate decu i kućne ljubimce, prenosi chatelaine.com.